A pakolóőreink nem boxzsákok!

Bizonyosan furcsán hangzik, de a parkolóőrök nem azért járják az utcákat, hogy bosszantsák az autósokat. Önkormányzati megbízás alapján, ráadásul a kerületi parkolás üzemeltetés feladatait ellátó Evin Zrt. dolgozóiként, szimplán a munkájukat végzik. Mivel a szabályokat nem ők találják ki, teljes mértékben indokolatlan akár csak vitatkozni is velük. Hajzer János parkolási üzletág vezető azonban egy ettől sokkal súlyosabb problémára hívta fel figyelmünket, ami a fizetőparkolás visszaállítás óta sajnos nem egyszer fordult elő: a bántalmazásra és fenyegetésre.   

– Az elmúlt időszakban megszaporodtak a parkolóőrök elleni támadások – mondta Hajzer János. – Tudjuk, hogy a munka jellegéből adódóan a társadalmi megítélés meglehetősen kedvezőtlen, de elkötelezettek vagyunk munkavállalóink testi és lelki egészségének megőrzésében, így minden üggyel kiemelten foglalkozunk. A verbális inzultusok gyakorlatilag mindennaposakká váltak, és ezek sajnos nem ritkán tettlegességig fajulnak. Korábban ennek jellemzően nem volt következménye, de január elsejétől – a BTK módosítása alapján – közfeladatot ellátó személynek minősülnek munkatársaink, így zaklatásuk vagy megtámadásuk súlyosabb büntetőjogi következményekkel jár. 

Csak az elmúlt hetekben 2 alkalommal is rendőrségi feljelentés lett a vége a parkolóőröket ért támadásnak. Egyik esetben fenyegetőzve üldözték utcákon át a parkolóőrt, másik esetben fizikailag bántalmazták. Emiatt korábban is indokolt lett volna a rendőrség bevonása, most azonban akár börtönbüntetés is lehet a vége a támadóra nézve. Megéri? Nem éri. 

– Köszönjük azoknak a lakóknak a bejelentését, akik ilyen esetek szemtanúiként jelezték az önkormányzat felé az eseményeket, és továbbiakban is bátorítunk erre mindenkit aki információval szolgálhat, annak érdekében hogy elejét vegyük a durvaságnak, az erőszakoskodásnak a kerületünkben. 

< Vezérigazgatói fogadóóra – június

EVIN Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt.

Cím: 1071 Budapest, Damjanich utca 12.
Cégjegyzékszám: 01-10-043258

Ingatlangazdálkodás

Személyes ügyfélszolgálat: 1072 Budapest, Klauzál tér 11. (Klauzál téri piac, galéria)
Levelezési cím: 1400 Budapest, 7. posta, Pf. 67.

Ügyfélszolgálatok elérhetőségei

Műszaki Hibabejelentés

Személyes ügyfélszolgálat: 1072 Budapest, Klauzál tér 11. (Klauzál téri piac, galéria)
Levelezési cím: 1400 Budapest, 7. posta, Pf. 67.

Parkolás

Személyes ügyfélszolgálat: 1074 Budapest, Dohány u. 90.
Cím: 1071 Budapest, Damjanich utca 12.
Levelezési cím: EVIN PARKOLÁS, EVIN Nonprofit Zrt.; 1400 Budapest, Pf. 15.

Minden jog fenntartva - EVIN Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt. © 2021.

Site by : SoulArt Media