Akadálymentesített lakások Erzsébetvárosban

A fogyatékossággal élőknek számos akadállyal kell szembenézniük nap mint nap, ugyanakkor minden egyes nap cselekednünk kell ezen akadályok lebontásáért. Éppen ezért Erzsébetváros Önkormányzata úgy döntött, hogy részt vesz a Fővárosi Szolidaritási Alap és Fővárosi Szociális Közalapítvány kezdeményezésében, melyben az EVIN Nonprofit Zrt. részt vállalva, lakás- és társasház-felújítási programjának egy részét 5 db akadálymentesített bérlakás kivitelezésének szenteli.

Az ingatlanokon végrehajtott fejlesztések az akadálymentesítés követelményeinek megfelelően kerülnek kivitelezésre, így a mozgáskorlátozottságra való figyelemmel a kiválasztott lakások földszinti elhelyezkedésűek, az elektromos hálózat teljes felújításánál pedig a helyiségek kapcsolóit elérhető magasságba helyezzük. Vak és gyengén látó társaink számára a megfelelő színkontrasztok kialakítása kiemelt jelentőségű feladatot jelent, ennek megfelelően a nyílászárók tokszerkezeteit falfelülettől és/vagy ajtólaptól eltérő színűre mázoljuk, mindezek mellett, esetükben is, a fizikai akadálymentesség biztosítása kiemelt fontosságú. Az akadálymentesség projektarányos teljesülése egy preventív, megelőző gondolkodásmódot jelent, célja, hogy a pályázat keretében végrehajtandó beruházással már „akadályt” ne építsünk. A lakások mellett a társasházi körülmények barátságos, akadálymentesített kialakítása szintén a felújítási projekt része, így a lakások könnyű megközelíthetősége a kivitelezés során biztosítottá válik.  A kellemes lakókörnyezet és a városi életkörülmények érdekében a teljes körű felújítások során a társasházakon belül közösségi zöldudvarok is kialakításra kerülnek.

Az akadálymentesített lakások és lakókörnyezet kialakítására Erzsébetváros Önkormányzata 11.500.000 Ft támogatást nyert el. Ezt az összeget kiegészítve, összességében egy 78.861.920 forintos beruházás keretében elvégezzük öt üresen álló lakás teljes körű, akadálymentesített felújítását. A kivitelezést az EVIN Nonprofit Zrt. végzi, amely a felújítási munkálatok elvégzésére jelenleg is versenyeztetési eljárást folytat.

A célunk, hogy Erzsébetvárosban a fogyatékossággal élők minél kevesebb nehézséggel találkozzanak és egyenlő esélyekkel rendelkezzenek még az otthonteremtés során is, mert ők is egyenrangú társaink, a közösségünk tagjai.

< Tisztelt Ügyfeleink!

EVIN Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt.

Cím: 1071 Budapest, Damjanich utca 12.
Cégjegyzékszám: 01-10-043258

Ingatlangazdálkodás

Személyes ügyfélszolgálat: 1072 Budapest, Klauzál tér 11. (Klauzál téri piac, galéria)
Levelezési cím: 1400 Budapest, 7. posta, Pf. 67.

Ügyfélszolgálatok elérhetőségei

Műszaki Hibabejelentés

Személyes ügyfélszolgálat: 1072 Budapest, Klauzál tér 11. (Klauzál téri piac, galéria)
Levelezési cím: 1400 Budapest, 7. posta, Pf. 67.

Parkolás

Személyes ügyfélszolgálat: 1074 Budapest, Dohány u. 90.
Cím: 1071 Budapest, Damjanich utca 12.
Levelezési cím: EVIN PARKOLÁS, EVIN Nonprofit Zrt.; 1400 Budapest, Pf. 15.

Minden jog fenntartva - EVIN Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt. © 2021.

Site by : SoulArt Media